• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-scheids doet het alsnog: geel voor Neymar na schwalbe

  Neymar kreeg niet alleen een gele kaart, maar ook een gemoedelijke knipoog van Jair Marrufo.

  Neymar kreeg niet alleen een gele kaart, maar ook een gemoedelijke knipoog van Jair Marrufo.

  Op het WK in Rusland werd de Braziliaanse ster Neymar geen enkele keer bestraft voor het toneel en de fopduiken die de PSG-speler overvloedig op de Russische velden liet zien. In een oefenmatch van Brazilië tegen El Salvador durfde de Amerikaanse scheidsrechter Jair Ruffo het wel aan de speler geel te geven.

  Brazilië klaarde vandaag zoals verwacht makkelijk de klus in de oefenmatch tegen voetbaldwerg El Salvador. Het werd 5-0 na goals van Coutinho, Richarlison (2), Marquinhos en Neymar.

   

  De kwikzilveren aanvaller van PSG scoorde al na 4 minuten vanaf de stip, gaf 2 assists en kwam na 44 minuten in het boekje van de Amerikaanse scheidsrechter Jair Marrufo, die op het WK de groepswedstrijd tussen België en Tunesië floot. Niets bijzonders, ware het niet dat Neymar werd bestraft voor een fopduik na een vermeende overtreding van El Salvador-verdediger Bryan Tacamas. 

   

  Neymar werd op het WK fel bekritiseerd nadat hij zich in verschillende wedstrijden overdreven theatraal had laten vallen na enkele kleine overtredingen. Het ging zelfs zover dat de Braziliaan op sociale media een echt 'rol'-model werd genoemd. 

   

  Neymar kon de kritiek wel relativeren, en na het WK gaf de Braziliaan zelfs aan dat ook hij zijn theatrale gedrag in Rusland "overdreven" vond. Maar ondanks die schuldbetuiging heeft Neymar zijn streken blijkbaar nog niet verleerd.

  Neymar: "Ik heb geleden op het WK"

  Neymar zelf repte na de match met geen woord over zijn gele kaart, maar kwam wel nog even terug op de pijnlijke WK-uitschakeling van Brazilië door onze Rode Duivels.

   

  "We weten dat we geleden hebben op de wereldbeker, ikzelf in het bijzonder. Dus om opnieuw van dit team deel uit te maken is een eer, net als opnieuw winnen, goals scoren en mijn ploeggenoten op de best mogelijke manier helpen dat is."

   

  "Het was heel goed om te zien hoe de spelers individueel en als team groeien. We kunnen de nationale ploeg met opgeheven hoofd verlaten."

   

  Neymar scoorde overigens zijn 59e doelpunt in 92 interlands, waarmee hij de derde stek in beslag neemt wat betreft goals bij de Seleçao. Enkel Pele (77) en Ronaldo (62) doen beter.

  Bekijk hier nog eens hoe de Rode Duivels Brazilië uitschakelden op het WK

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.