• home
 • video
 • pas verschenen

  Heupblessure houdt tweevoudig winnaar Frodeno weg van Ironman Hawaï

  Jan Frodeno bij zijn zege in Hawaï in 2016.

  Jan Frodeno moet een kruis maken over de Ironman van Hawaï. De tweevoudige winnaar sukkelt met een stressfractuur in zijn heup. "Dit is niet de manier waarop ik mijn seizoen wou eindigen", zegt Frodeno.

  Jan Frodeno won begin september nog de het WK 70.3 (halve Ironman) in Zuid-Afrika en zou in Hawaï als een van de favorieten aan de start staan. Maar een stressfractuur houdt de Duitser nu weg van Hawaï.

   

  "De hoogtepunten en de dieptepunten lagen nooit dichter bij elkaar voor mij. Onlangs won ik een wereldtitel en nu sta ik tot volgend jaar aan de kant. Dit is niet de manier waarop ik mijn seizoen wilde eindigen."

   

  De 37-jarige Frodeno was de beste in Hawaï in 2015 en 2016. Vorig jaar werd hij ook gehinderd door een blessure tijdens de afsluitende marathon en zag hij zijn landgenoot Patrick Lange zegevieren. De Ironman van Hawaï vindt dit jaar plaats op 13 oktober.