• home
 • video
 • pas verschenen

  Europees vicekampioen Bashir Abdi trekt naar coach van Mo Farah

  Bashir Abdi mocht op het EK in Berlijn nog met zilver pronken.

  Bashir Abdi, de zilveren medaillewinnaar op de 10.000 meter op de Europese kampioenschappen atletiek, verandert nog maar eens van coach. Nog geen jaar na zijn vorige trainerswissel stapt hij over naar Gary Lough, de coach van Mo Farah.

  Nog geen jaar geleden sloot Abdi zich aan bij de trainingsgroep van Tim Moriaun waar onder meer ook Isaac Kimeli en Jeroen D'hoedt trainen. Om zijn marathonambities te kunnen waarmaken, stapt hij over naar de 48-jarige Brit Gary Lough.

   

  "Gary heeft mij dit jaar ook al geholpen in aanloop naar mijn eerste marathon, en opnieuw op stage in Sankt-Moritz in de twee weken voor het EK in Berlijn", vertelt de Gentenaar. "Hij heeft meer ervaring, en ik kies zowel voor zijn manier van trainen als voor zijn omgang met een atleet waarmee het mentaal even iets minder gaat."

   

  "Hij is zelf atleet geweest en weet dat topprestaties niet door mooie praatjes komen, maar door hard te werken. Thuis volg ik zijn schema vanop afstand, maar bij al mijn trainingsstages zal hij aanwezig zijn."