• home
 • video
 • pas verschenen

  Marlux-Bingoal: "Vanthourenhout is beste crosser na Wout en Mathieu"

  Michael Vanthourenhout verraste vorig seizoen met zilver op het WK.

  Na een anoniem seizoen kan Marlux-Bingoal-manager Jurgen Mettepenningen maar één iets hopen: "Het moet beter. Ik wil meer podiumplaatsen en overwinningen", zei hij bij de voorstelling van het nieuwe team.

  2017-2018 was een seizoen om snel te vergeten voor Marlux-Bingoal. Kevin Pauwels haalde geen enkele podiumplaats, Michael Vanthourenhout moest het met zeven ereplaatsen stellen en één zege op het einde van het seizoen in Lebbeke.

   

  "Na een mindere winter moet het nu beter", zei Mettepenningen. "Vorig jaar waren we gewoon niet in onze doen, presteerden we onder niveau. Een ploeg zoals Marlux moet altijd kunnen strijden voor het podium. We moeten meer podiumplaatsen en meer overwinningen halen, zoals twee, drie jaar geleden.

   

  "Natuurlijk zal dat niet evident zijn met de twee toppers Wout van Aert en Mathieu van der Poel, we blijven realistisch, maar wij zijn sterk in de breedte en moeten proberen om 'the best of the rest' te zijn. Als er zich kansen voordoen op de zege, moeten we die met beide handen grijpen."

   

  Marlux schuift Vanthourenhout naar voor als absolute kopman. "Na Mathieu en Wout is hij intrinsiek de beste crosser ter wereld", gelooft de manager. "Hij is een toptalent, alleen heeft hij wat meer tijd nodig om te groeien dan die andere twee."

   

  "Voorts geloof ik zeer sterk in Kevin Pauwels. Hij is helemaal nog niet versleten. Ik geloof dat we opnieuw een betere Kevin gaan zien die zal meevechten voor het podium. Ook Eli iserbyt heeft progressie gemaakt. Ik geloof erin, heb vertrouwen en kijk het nieuwe seizoen met optimisme tegemoet."

  Marlux-Bingoal in 2018-2019:

  Elite mannen:
  • Michael Vanthourenhout
  • Kevin Pauwels
  • Eli Iserbyt
  • Dieter Vanthourenhout

   

  Elite vrouwen:

  • Laura Verdonschot
  • Alicia