• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch shorttrackkampioen Ahn houdt het voor bekeken

  Viktor Ahn

  Ahn won zes olympische medailles.

  Viktor Ahn (32) zet een punt achter zijn carrière. De geboren Zuid-Koreaan, die zes olympische titels behaalde, wordt gezien als één van de beste ooit in zijn sport. 

  Viktor Ahn behaalde op de Winterspelen in 2006 in Turijn drie gouden medailles met het Zuid-Koreaanse team. Later zou hij ook voor Rusland uitkomen, na een conflict met de Zuid-Koreaanse staf. In Sotsji (2014) was hij opnieuw goed voor drie olympische titels.

   

  "We zijn hem heel dankbaar voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het shorttrack", zegt het hoofd van de Russische snelschaatsfederatie. Een eventuele samenwerking in de toekomst sluit hij alvast niet uit. 

   

  Op de Winterspelen begin dit jaar in Zuid-Korea was Ahn niet meer aanwezig. Hij was een van de atleten die werden uitgesloten nadat ze betrokken waren bij een dopingschandaal in Sotsji, vier jaar eerder.