• home
 • video
 • pas verschenen

  David Goffin verdwijnt uit de top 10 na de US Open

  " "

  David Goffin wordt maandag 11e of 12e.

  David Goffin zal maandag niet meer in de top 10 staan van de nieuwe ATP-ranglijst na de US Open. Onze landgenoot herhaalde wel zijn 1/8e finale van vorig jaar in New York, maar dat volstaat niet. John Isner duwt hem naar 11 en Kei Nishikori mogelijk zelfs naar 12.

  Goffin ging er gisteren bij de laatste 16 uit tegen de Kroaat Marin Cilic (ATP-7), na een match waarin hij weer last kreeg van zijn arm.

   

  Goffin verliest zijn 10e plaats aan John Isner. De Amerikaanse reus haalde de kwartfinale, waarin hij verloor van Juan Martin Del Potro, en schuift een plaatsje op.

   

  De beste Belg kan eventueel zelfs terugzakken naar de 12e plaats, maar dan moet de Japanner Kei Nishikori (ATP-19) de US Open winnen. Daarvoor zal die Rafael Nadal of Del Potro moeten verslaan.

   

  Van oktober tot 16 juli stond Goffin constant in de top 10, waarna hij een maandje 11e was. Zijn sterke parcours in Cincinnati bracht hem weer op 10 terecht. Tot maandag.

   

  Het zal voor Goffin niet simpel worden om 2018 in de top 10 te beëindigen, want hij heeft heel wat punten te verdedigen. Zo won hij vorig najaar het ATP 250-toernooi van Shenzhen en het ATP 500-toernooi van Tokio en bereikte hij de finale van de Masters.