Ga naar de inhoud
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev laat New York zien dat hij gewonnen heeft.

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9480
2
Carlos Alcaraz
8580
3
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
72
Alex De Minaur
4085
81
Casper Ruud
4025
91
Hubert Hurkacz
3950
10
Grigor Dimitrov
3775

Medvedev houdt titelverdediger Alcaraz uit US Open-finale: "Met 120 procent"

 za 9 september 2023 08:12
US Open: halve finales
Carlos Alcaraz (2, 1)
Daniil Medvedev (5, 3)
einde
63
set 1
77
1
set 2
6
6
set 3
3
3
set 4
6

In een onderhoudende halve finale heeft titelhouder Carlos Alcaraz zijn meerdere moeten erkennen in Daniil Medvedev op de US Open. De Rus klopte de jonge Spanjaard in 4 sets en mag zich opmaken voor een nieuwe finale tegen Novak Djokovic. "Ik zal opnieuw boven mezelf moeten uitstijgen", zegt Medvedev.

Met Carlos Alcaraz en Daniil Medvedev stonden de eindwinnaars van de voorbije twee edities tegenover mekaar. Met de Wimbledon-titel op zak stapte Alcaraz als lichte favoriet het terrein op.

 

"Ik zei mezelf dat ik 110 procent moest zijn. Op de derde set na, werd het 120 procent", grijnsde Medvedev meteen na zijn overwinning. "Het is de enige manier om hem te verslaan."

 

Medvedev had een oplossing uitgedokterd om het atletische tennis van Alcaraz te ontregelen. Zoals verwacht schoot de 20-jarige Spanjaard krachtig uit de startblokken, Medvedev hield zich stevig vast en wachtte geduldig zijn kansen af.

 

Met een reeks uitstekende servicegames - Medvedev scoorde 12 punten op een rij - nam de Rus zachtjesaan de regie over. Om het af te maken in de tiebreak: 7-6 (7/3).

 

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz.

Daniil Medvedev stond metronomisch te tennissen achter de baseline. Set 2 was bijna een formaliteit. De nummer 3 van de wereld verloor nauwelijks een punt op zijn service: 6-1.

 

Set 3 dan, waarin Medvedev naar eigen zeggen een dipje had. Al krikte Alcaraz zijn niveau ook op. De jonge Spanjaard surfte op de steun van het publiek -dat zich bij momenten tegen Medvedev keerde - en scoorde zijn eerste break. Alcaraz stond 3-1 voor.

 

De comeback was ingezet. Alcaraz danste zich door de stugge verdediging van Medvedev heen en scoorde de aansluitingstreffer: 6-3.

 

De ommekeer leek ingezet, maar dat was niet naar de zin van de Rus. In een ellenlang 6e spel van de vierde set brak hij Alcaraz finaal.

 

Al spartelde de titelverdediger nog even tegen. Medvedev had 4 matchballen nodig voor zijn 3e finale in New York. In 2019 was Rafael Nadal te sterk, twee jaar geleden won hij in 3 sets van Novak Djokovic (6-4, 6-4, 6-4).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nieuwe finale tegen Djokovic

Zondag krijgt de US Open een heruitgave van de finale in 2021 tussen Daniil Medvedev en Novak Djokovic.

 

"Een wedstrijd tussen een speler die 1 grandslamtoernooi won en een speler die er 23 won": zo omschrijft Medvedev de wedstrijd.

 

"Toen ik hier van hem won, slaagde ik erin om boven mezelf uit te stijgen. Dat moet ik nu opnieuw doen. Een andere manier is er niet", besluit de zelfverklaarde hardcourtspecialist.

 

Een wedstrijd tussen een speler die 1 grandslamtoernooi won en een speler die er 23 won.

Daniil Medvedev
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

BEKIJK: Celebrities in het Arthur Ashe-stadion

Kevin Durant
Basketbalster Kevin Durant kijkt toe vanuit de tribunes.
Tom Brady
Ook 7-voudig Super Bowl-winnaar Tom Brady is van de partij.
Jared Leto
Net als acteur en zanger Jared Leto (30 Seconds to Mars) woont de topwedstrijd bij.
Gerelateerd: