• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Pieters: "Ik denk dat ik een beetje te laat in vorm raak"

  Thomas Pieters kon zich niet automatisch kwalificeren voor Team Europe.

  Woensdag worden de 4 resterende namen ingevuld voor het Europese team voor de Ryder Cup eind september. Onze landgenoot Thomas Pieters zal daar wellicht niet bij zijn.

  Twee jaar geleden gaf Thomas Pieters als rookie zijn visitekaartje af op de Ryder Cup in Hazeltine. Hij scoorde (onder meer aan de zijde van Rory McIlroy) 4 punten voor Team Europa, maar de kans is klein dat hij woensdag een van de keuzes wordt van kapitein Thomas Bjørn.

   

  Afgelopen week wou Pieters nog sterk presteren in Denemarken, maar hij eindigde pas op een gedeelde 34e plaats. "Eigenlijk raakte ik de bal niet zo slecht, maar ik kon geen putt maken. Het was een frustrerende week op de greens."

   

  "Ik heb mijn doel niet bereikt, want ik wou het toernooi winnen. Mijn naam zit wel nog ergens in de hoed, maar ik denk dat ik een beetje te laat in vorm geraak. Alles ligt nu in handen van Thomas Bjørn."

   

  Pieters heeft niet zo'n goed jaar achter de rug, maar eindigde in zijn laatste 5 toernooien toch 3 keer in de top 10. "Ik presteer niet zoals ik zou moeten of zoals ik al gedaan heb in het verleden, maar ik ben ervan overtuigd dat dat terugkomt."

  "Zo hoog mogelijk eindigen in de Race to Dubai"

  Pieters wil van zijn betere vorm profiteren de komende weken. "Ik wil zo hoog mogelijk eindigen in de Race to Dubai (de Europese ranking van 2018), of toch zeker hoger dan vorig jaar. Dat is het belangrijkste doel voor de rest van het seizoen." Vorig jaar eindigde Pieters als 20e in de Race to Dubai.

  Bekijk de knappe zeges van Pieters op de Ryder Cup 2016