• home
 • video
 • pas verschenen

  Meesseman is 3 weken out: "WK wordt race tegen de klok"

  De enkelblessure die Emma Meesseman opliep in de oefenmatch tegen Letland zal haar meer dan waarschijnlijk de start van het WK basketbal kosten. "Laat ons hopen op een snellere genezing."

  Op 22 september openen de Belgian Cats hun WK tegen Puerto Rico. De kans is reëel dat dat zonder sterspeelster Emma Meesseman zal zijn. Meesseman blesseerde zich afgelopen weekend tegen Letland.

   

  "Er is geen bot- of kraakbeenschade, maar de pezen zijn wel beschadigd", zegt bondscoach Philip Mestdagh. "Ze zal 3 weken niet kunnen spelen. Dat zou betekenen dat ze er niet bij is voor de start."

   

  "Maar ik bekijk het positief: sommige sporters genezen sneller dan andere. Het is ook de eerste keer dat ze zo'n zware blessure heeft. Ze was bijzonder gefocust op dit WK en ik denk dat ze heel gemotiveerd is om de revalidatie te versnellen."

   

  "Emma zal sowieso geen oefenmatchen kunnen spelen, maar we proberen haar toch in conditie te houden. Misschien is ze er tegen Puerto Rico en Japan niet bij, maar het zou heel goed kunnen dat ze er daarna wel weer bij is. Als de medische staf bevestigt dat ze er vanaf de 3e match zeker bij kan zijn, nemen we haar sowieso mee."

  Op Instagram lijkt Meesseman iedereen gerust te stellen: "Geen zorgen"