• home
 • video
 • pas verschenen

  Sacoor: "Nooit gedacht dat ik mijn grote held zou kloppen op Memorial"

  Sacoor en Kevin Borlée vallen elkaar in de armen na de race.

  Jonathan Sacoor, de nieuwe golden boy van de Belgische atletiek, beleefde gisteren een droomavond op de Memorial. Een dag voor zijn 19e verjaardag klopte hij zijn vroegere idool, Kevin Borlée.

  Een van de hoogtepunten van de Memorial gisteren was het duel tussen Jonathan Sacoor en Kevin Borlée op de 400 meter. Sacoor klopte in een zinderende eindsprint de zilveren medaille van het afgelopen EK en maakte een droom waar.

   

  Sacoor keek vroeger op naar Kevin Borlée, had zelfs posters van hem in zijn kamer hangen en traint nu samen met zijn vroegere idool. "Heel mooi dat ik dit duel had met Kevin. Ik heb nooit gedacht dat ik mijn grote held zou kunnen kloppen op de Memorial." 

   

  Sacoor werd dit jaar wereldkampioen bij de junioren en Europees kampioen op de estafette. "Ik had niet gedacht dat er nog zo veel zou uitkomen op het einde van het seizoen. Ik ben blij dat ik het seizoen zo heb kunnen afsluiten."

   

  Bijna had Sacoor de Memorial niet gelopen, zijn coach Jacques Borlée had liever dat hij zich spaarde. "Ik ben heel blij dat ik toch heb mogen lopen van Jacques. Ook als ik niet had gewonnen, want de sfeer in het stadion is echt geweldig."

  Van handtekeningenjager naar handtekeningen zetten

  Als kleine jongen kwam Jonathan Sacoor naar de Memorial om handtekeningen verzamelen van zijn idolen. Nu staan de jongeren zelf in de rij om een handtekening van hem of een selfie met hem te bemachtigen. "Ik denk dat ik straks nog wat werk zal hebben", lachte hij bij Maarten Vangramberen. Sacoor viert trouwens vandaag zijn 19e verjaardag.

  Bekijk het zinderende duel tussen Sacoor en Kevin Borlée

  Sacoor: "Blij dat ik toch mocht lopen van Jacques"