• home
 • video
 • pas verschenen

  Thiam wil genieten op de Memorial: "Alles gaat heel snel in mijn carrière"

  Nafi Thiam.

  Nafi Thiam komt morgen in actie in het hoogspringen.

  Nafi Thiam, de koningin van de zevenkamp, wil het Belgische publiek nog eens verwennen op de Memorial Van Damme. "Ik voel me niet vermoeid", zegt Thiam, die na haar Europese titel in Berlijn twee weken naar de VS op vakantie trok.

  "Ik heb na het EK veel gerust"

  Nafi Thiam (24) genoot na haar nieuwe triomftocht op het EK in Berlijn van twee weken vakantie in de VS. De Europese kampioene op de zevenkamp is morgenavond een van de blikvangers op de Memorial, waar ze zal deelnemen aan het hoogspringen.

   

  "Ik voel me helemaal niet vermoeid. Ik denk dat ik in staat moet zijn om de 1,91 meter van Berlijn te evenaren", vertelde Thiam op een persmoment. "Het was een succesvol seizoen en het is fijn om dit te kunnen vieren met het Belgische publiek."

   

  "Ik heb na het EK veel gerust. Berlijn was een lastige competitie, fysiek en mentaal. Het was, zoals na elk seizoen, nodig om even te rusten. Dit ritme kun je moeilijk volhouden. Om blessures te vermijden, moet je wat tijd voor jezelf nemen."

  "Ik probeer altijd even te genieten en na te denken"

  Nafi Thiam is nog maar 24 jaar, maar heeft al een indrukwekkend palmares. Staat ze daar soms eens bij stil? "Ik had nooit gedacht dat ik op die leeftijd al die titels zou behaald hebben, of zelfs niet in mijn volledige carrière. Maar ik werk er hard voor."

   

  "Natuurlijk gaat alles heel snel. Na een competitie trek je naar een volgend evenement en er is weinig tijd om stil te staan bij alles wat je gedaan hebt. Ik probeer toch altijd even te genieten en na te denken."