• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Ik denk niet dat er een probleem is voor de US Open"

  Goffin moest de strijd staken in zijn halve finale tegen Federer.

  Het ATP-toernooi van Cincinnati eindigde voor Goffin in mineur. Onze landgenoot moest in de halve finales opgeven met een schouderblessure en gaf Roger Federer zo een finaleplaats cadeau. Maakt Goffin zich zorgen voor de US Open? "Ik denk niet dat er een probleem is."

  "Voelde in de opwarming dat ik niet voluit zou kunnen gaan"

  Goffin gooide bij 1-1 in de tweede set de handdoek tegen Federer. "Ik voelde al enkele dagen wat pijn in mijn schouder", zei de hoogstgeplaatste Belg op de ATP-ranking na zijn opgave in de halve finales tegen Federer.

   

  "Ik moest eerder op het toernooi twee wedstrijden op één dag spelen (door de regen in Cincinnati, red) en daardoor had ik pijn aan mijn arm. Ik voelde dat die pijn uit mijn schouder kwam en zo uitstraalde naar mijn elleboog. In de opwarming voelde ik al dat ik tegen Federer niet voluit zou kunnen gaan."

   

  "De eerste set heb ik overleefd zonder opslagverlies, maar het was te gevaarlijk om nog door te gaan omdat de pijn bleef. Daarom besliste ik om te stoppen."

  De eerste set heb ik overleefd zonder opslagverlies, maar het was te gevaarlijk om nog door te gaan omdat de pijn bleef.

  "Ik onthoud veel positieve dingen"

  Goffin zakt door de blessure met twijfels af naar de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Hij laat het toernooi van Winston-Salem, waar hij topreekshoofd zou zijn, al aan zich voorbij gaan. "Toch denk ik niet dat de US Open een probleem zal worden", aldus Goffin.


  "Samen met mijn team ga ik bekijken of het nodig is om bijkomende onderzoeken uit te laten voeren. Maar ik denk gewoon dat ik een zware week heb gehad en dat ik mijn arm en schouder een beetje moet laten rusten."


  "Ik onthoud veel positieve dingen na mijn week in Cincinnati. Ik hoop dat ik die dingen kan gebruiken op de US Open. Mijn prioriteit is nu om 100% klaar te geraken voor dat toernooi."

  Ik denk gewoon dat ik een zware week heb gehad en dat ik mijn arm en schouder een beetje moet laten rusten.