• home
 • video
 • pas verschenen

  Sofie Goos eindigt 9e in haar laatste Ironman

  Sofie Goos

  Sofie Goos liep in Zweden haar laatste Ironman.

  Sofie Goos heeft de laatste Ironman in haar carrière tot een goed einde gebracht. In Kalmar in Zwedenwerd de 38-jarige Goos 9e, op meer dan een uur van de winnares. Ze neemt dit seizoen nog deel aan kortere triatlons, daarna stop ze definitief.

  Sofie Goos won tijdens haar carrière drie keer een Ironman: in Florida en Barcelona in 2009 en in Brazilië in 2012. In 2016 werd Goos op training met een mes in de rug gestoken. Na een lange revalidatie kwam ze toch weer terug op het hoogste niveau.

   

  Op het einde van dit seizoen stop de 38-jarige Goos. Ze liep haar laatste Ironman in Zweden. Na het zwemmen lag ze in 5e positie, maar tijdens het fietsen moest ze haar tempo wat laten zakken. Uiteindelijk liep ze als negende over de meet na 9u47'03". Ze was meer dan een uur trager dan winnares Corinne Abraham. De Britse zorgde voor een nieuw parcoursrecord. 

   

  Goos loopt hierna nog enkele korte triatlons, daarna stopt ze definitief met competitie op het hoogste niveau.