• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelverdediger Van der Plaetsen gooit de handdoek: "Ga niet graag met opgave naar huis"

  Na het hoogspringen hield Van der Plaetsen het voor bekeken.

  Thomas Van der Plaetsen zal niet voor de 2e keer op een rij Europees kampioen in de tienkamp worden. Onze landgenoot stapte na het 4e nummer uit de strijd.

  Van der Plaetsen stond 17e na het hoogspringen, de vierde discipline van de dag.

   

  De 27-jarige Belg geraakte niet hoger dan 2,05 meter. Een waarbarstige voet speelde hem al langer parten en deed hem besluiten het toneel na 3 mislukte pogingen over 2,08 meter te verlaten.

   

  Van der Plaetsen was vanochtend ook al matig begonnen aan zijn tienkamp. Hij werd met 11"48 27e en op één na laatste op de 100 meter.

   

  Daarna herpakte hij zich enigszins met de 10e plaats in het verspringen. In het kogelstoten werd Van der Plaetsen dan weer 23e.

  "Ik ben in vorm, maar dan slaat die voet toch toe"

  "Mijn voet liet het niet meer toe", reageerde Thomas Van der Plaetsen bij Sporza. "Bij het hoogspringen werd ik al opgelapt, want ik wou nummer per nummer kijken of ik nog in de tienkamp kon blijven. Maar bij de opwarming van de 400 meter geraakte ik niet tot een degelijke versnelling. Dan weet je dat het fysiek niet kan."

   

  "Ik ben in vorm, maar dan slaat die voet toch toe. Dan wordt het fysiek heel moeilijk, hoe sterk je ook bent. Het is balen. Ik had vorig jaar ongeveer hetzelfde: een dom ongeluk en dan is het seizoen zo snel voorbij."

   

  "De kampioenschappen komen maar één keer per jaar. Je werkt er hard voor en dan is het altijd balen. Ik ga niet graag met een opgave naar huis, dat ligt nu lastig. Dit zijn de hoogjaren van mijn carrière. Dan is het jammer om te moeten opgeven."

   

  "Ik heb vooruitgang gemaakt, maar ik kan het niet tonen. Ik blijf wel optimistisch voor de toekomst, met het WK en de Spelen. Laat me daar zeker los, hopelijk met niet te veel pech."

  Tweet van gisteren: