• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Olympisch kampioene langlaufen omgekomen in ongeval met jetski

  Vibeke Skofterud

  Skofterud won Olympisch goud in 2010.

  Voormalig olympisch kampioene langlaufen Vibeke Skofterud is op 38-jarige leeftijd om het leven gekomen na een ongeval met een jetski. Dat meldt de Noorse Skifederatie. 

  In 2010 won Vibeke Skofterud op de Olympische Winterspelen in Vancouver een gouden medaille op de 4x5 kilometer langlaufen. Ook was ze tweevoudig wereldkampioene (2005 en 2011). In 2015 beëindigde ze haar carrière.

  Skofterud werd sinds zaterdag vermist. Haar lichaam werd zondag gevonden door een reddingsteam, vlakbij het eiland Sint Helena. "Het is ondenkbaar dat onze levenslustige Vibeke er niet meer is. Onze gedachten gaan uit naar haar familie en naasten", zei Vidar Lofshus, de directeur van het nationale team.