• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant over vertrek Greipel: "Hij belde me op in tranen"

  André Greipel kon deze Tour geen rit meepikken.

  André Greipel kon deze Tour geen rit meepikken.

  André Greipel heeft tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk beslist om niet langer bij Lotto-Soudal te blijven. Lotto-manager Marc Sergeant zegt dat de Duitse spurter pas na de 2e rustdag een beslissing wilde nemen, maar "ik zal hem eeuwig dankbaar blijven voor zijn overwinningen", aldus Sergeant.

  André Greipel besliste in de Tour dat hij straks na 7 jaar niet meer te zien zal zijn in het shirtje van Lotto-Soudal. Vooral de late beslissing van zijn vertrek woog zwaar op de ploeg, verklaart Marc Sergeant.

   

  "Greipel wilde wachten tot de 2e rustdag om een beslissing te nemen. Zo bleef zijn toekomst een vraagstuk dat meegesleurd werd. Misschien dat onze Tour daardoor tegengevallen is", zegt Sergeant.

   

  "Het voorstel lag nochtans al op tafel, maar Greipel wilde niet antwoorden voor de 2e rustdag. Hij heeft nadien in tranen gebeld dat hij niet op ons voorstel wilde ingaan."

   

  De 'gorilla' behaalde mooie overwinningen tijdens zijn carrière bij Lotto-Soudal. Zo won hij bijvoorbeeld 11 etappes in de Ronde van Frankrijk. "Zijn beslissing was een ontgoocheling omdat we 7 à 8 mooie jaren beleefd hebben met André."

   

  "Ik herinner me nog goed dat we stonden te springen op de Champs-Élysées toen hij daar voor de 1e keer won", blikt de manager van Lotto terug. "Ik zal hem daar ook eeuwig dankbaar voor blijven."

   

  De Belgische ploeg zal niet lang zonder snelle man blijven want Caleb Ewan wordt her en der genoemd als nieuwe sprinter van de ploeg, al wil Sergeant nog niet reageren. "Ik wacht misschien zelfs tot na 31 juli om er iets over te zeggen."

  De reactie van Sergeant