• home
 • video
 • pas verschenen

  De wegen van André Greipel en Lotto-Soudal scheiden (en Sieberg volgt)

  André Greipel viert een overwinning.

  Greipel won voor het laatst voor Belgium Baloise Tour.

  André Greipel (36) kiest voor een toekomst zonder Lotto-Soudal. De Belgische WorldTour-ploeg maakte vandaag bekend dat na 7 jaar een einde komt aan de goeie samenwerking met de Duitse sprinter. Greipel kwam voor ritwinst naar deze Tour, maar dat lukte niet. Hij gaf op in de Alpen. Ook Marcel Sieberg volgt het voorbeeld van zijn kopman.

  11 ritten in de Tour voor Lotto, 5 in de Giro

  Greipel rijdt sinds 2011 voor Lotto. Hij verliet HTC-Colombia omdat daar met Mark Cavendish nog een topsprinter in de rangen zat. Voor Lotto won Greipel onder meer 11 ritten in de Tour en 5 etappes in de Giro. In 2015 won hij ook de Vattenfall Cyclassics, voorlopig zijn enige zege in een klassieker.

   

  Lotto-Soudal en de Duitser zaten niet langer op dezelfde golflengte wat zijn contractverlening betrof. Greipel wilde langer dan één seizoen bijtekenen, maar dat wilde Lotto niet. Teammanager Marc Sergeant liet verstaan dat de twee partijen er nog uit zouden komen, maar dat is dus niet het geval.

   

  "Nadat André zijn toekomstplannen bekend heeft gemaakt, zullen André en de ploeg beschikbaar zijn voor verdere toelichting", laat Lotto-Soudal weten in een korte mededeling.

  Ook Marcel Sieberg neemt afscheid

  Marcel Sieberg, zes jaar de meesterknecht in de sprinttrein van Greipel, houdt het ook voor bekeken bij Lotto-Soudal. De boomlange Duitser verlaat de Belgische ploeg op het einde van het jaar. Of hij Greipel volgt naar een nieuwe ploeg, is nog niet duidelijk. Meer informatie volgt in augustus.

  Tweet van Lotto-Soudal