Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

BEKIJK: Op sneeuwklas met Remco Evenepoel en Tadej Pogacar op het parcours van de Tour

 di 12 maart 2024 16:38
Remco Evenepoel en Tadej Pogacar.

Gisteren inspecteerde Remco Evenepoel al de slotetappe van de Tour de France, vandaag bestudeerde hij de voorlaatste rit. De Belgische kampioen had winterbanden nodig op de Col du Turini, waar ook Tadej Pogacar een blitzbezoek bracht. En de Sloveen nam er en passant nog de finale van Milaan-Sanremo bij. 

Na het rondje tussen Monaco en Nice gisteren, wisselde Remco Evenepoel zijn tijdritfiets vandaag in voor zijn klimfiets.

 

Op de voorlaatste dag van de komende Tour de France vertrekt het peloton in Nice voor een laatste klautertocht richting de Col de la Couillole.

 

Voor we op zaterdag 20 juli op die col finishen, moet het peloton eerst nog over onder meer de Col du Turini en de Col de la Colmiane.

 

Die laatste beklimming werd afgelopen zaterdag geschrapt in Parijs-Nice, maar vandaag liet Evenepoel zich niet afstoppen door het slechte weer.

 

Al was de sneeuw toch een extra tegenstander voor Evenepoel en ploegmaats Mattia Cattaneo en Louis Vervaeke. 

"Sprinter" Pogacar lacht met muurschilderij

Voor Tadej Pogacar mag de streek als local geen geheimen meer bevatten, maar ook de leergierige Sloveen trok vandaag zijn sneeuwlaarzen aan op de Col du Turini.

 

Uiteindelijk ging hij ook een kijkje nemen naar de Poggio, waar zaterdag Milaan-Sanremo in vuur en vlam zal staan.

 

Vorig jaar was Pogacar er een van de hoofdrolspelers. Met Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Filippo Ganna animeerde hij er de finale. 

 

Een muurschilderij heeft die ontknoping vereeuwigd, al heeft Pogacar toch zijn bedenkingen bij het sprinterslichaam dat hij gekregen heeft. (zie tweede foto op zijn Instagram-pagina)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: