Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  21 - Venaria Reale - Turijn
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Alberto Contador daagt Tadej Pogacar uit: "Ga voor de triple in de Vuelta!"

 zo 21 januari 2024 08:32
Alberto Contador.

De klassiekers zijn nog lang niet ingeblikt, maar nu al kijken wielerfans ook uit naar wat de Giro, de Tour en de Vuelta zullen brengen. Op Velofollies gluurde ook Alberto Contador (41) al in zijn glazen bol. "Remco Evenepoel? In de Tour zijn ervaring en je team ook belangrijk", vertelde de Spanjaard bij Karl Vannieuwkerke.

Tadej Pogacar verschijnt in mei als topfavoriet aan de start van de Giro, zo weet ook Alberto Contador maar al te goed.

 

"Hij kan iets speciaals doen in een grote ronde en in de Giro kun je uitpakken met andere strategieën of tactieken. De beklimmingen zijn er anders dan in de Tour", stelt de Spaanse ex-winnaar van de 3 grote rondes.

 

Daarna wil Pogacar ook nog vechten voor het geel in de Tour de France. "De combinatie met de Giro is misschien niet de beste voorbereiding, maar het mag ook geen te groot probleem zijn."

 

"Hij koerst niet te veel voor de Giro, kan daarna even rusten en kan zo klaar zijn voor de Tour. Maar ik geef toe: als je één naam moet noemen voor de Tour, dan is het Jonas Vingegaard."

De combinatie met de Giro is misschien niet de beste voorbereiding, maar het mag ook geen te groot probleem zijn.

Alberto Contador over de dubbel Giro-Tour van Tadej Pogacar

Alberto Contador brengt Remco Evenepoel zelf niet ter sprake. "In de Tour zijn ook ervaring en je team belangrijk", stelt de Spanjaard als er naar de mogelijke Belgische inbreng gepolst wordt.

 

"UAE en Visma-Lease a Bike zijn momenteel sterker. Remco zal zeker het spektakel verzorgen. En als hij dit jaar niet kan winnen, dan zal hij in de toekomst wel meestrijden."

 

Als Spanjaard klopt het hart van Contador natuurlijk ook voor de Vuelta. "Het niveau zal er geweldig zijn. Misschien gaat Primoz Roglic voor een 4e eindzege en misschien doet Vingegaard weer mee."

 

Waarna Contador met een brede glimlach nog zijn stoute schoenen aantrekt. "Als Pogacar de Giro wint en daarna de Tour, dan gaat hij voor de triple in de Vuelta", klinkt het met een korreltje zout.

Gerelateerd: