Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 20  /  21 - Alpago - Bassano del Grappa
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Gerben Thijssen past door enkelblessure voor Giro, maar maakt wel Tour-debuut: "Een kinderdroom"

 ma 15 april 2024 18:13
Gerben Thijssen won dit seizoen al 2 keer.
Gerben Thijssen won dit seizoen al 2 keer.

Een belangrijke wijziging in de jaarplanning van Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty). Door zijn val in de Scheldeprijs moet de Belgische sprinter de Giro schrappen van zijn programma. Thijssen mag zich daardoor opmaken voor zijn eerste Tour de France. 

Gerben Thijssen (25) smakte 2 weken geleden tegen het asfalt in de Scheldeprijs. Eerst werd gevreesd voor een enkelbreuk, later bleek dat hij gedeeltelijk zijn gewrichtsbanden gescheurd had.

Minder dan twee weken na die crash kon de sprinter wel al zijn trainingen hernemen. "Ondanks de pijn de eerste dagen na de val bleek de blessure minder ernstig dan we vreesden en kon ik vrij snel herstellen", vertelt Thijssen.

"Mijn gevoel op de fiets wordt met de dag beter, maar ik moet nog steeds voorzichtig zijn met bepaalde bewegingen zoals wandelen."

 

De Giro (4-26 mei) komt te vroeg. "Niet deelnemen aan de Giro is natuurlijk een teleurstelling, want ik keek erg uit naar mijn debuut."

 

"Maar het was de beste beslissing voor de rest van mijn seizoen", zegt Thijssen, die in de Giro Biniam Girmay de rol van sprintkopman ziet overnemen.

Mijn gewijzigd programma brengt nieuwe motivatie met zich mee.

Gerben Thijssen

Thijssen zal zijn comeback maken in de Elfstedenronde (5 mei). Ook de Tour is aan zijn programma toegevoegd.

 

"Mijn nieuwe programma biedt me genoeg tijd om te herstellen en brengt ook nieuwe motivatie met zich mee. Want in mei en juni liggen er veel sprintkansen op me te wachten. Denk maar aan de Ronde van Limburg."

 

"Bovendien is mijn debuut in de Tour de verwezenlijking van een jeugddroom."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: