• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Aernouts triomfeert in Ironman Hamburg (na afschaffing zwemnummer)

  Bart Aernouts had de snelste benen in Hamburg.

  Bart Aernouts heeft de Ironman van Hamburg - of eerder de duatlon - op zijn naam geschreven. Onze landgenoot maalde er niet om dat het zwemnummer werd afgeschaft en snelde naar zijn derde Ironman-zege.

  De triatleten die hadden gehoopt het verschil te maken in het zwemmen, waren eraan voor de moeite. De organisatie moest het zwemnummer annuleren omdat er blauwalg werd ontdekt in de Alster. Een verfrissende duik zat er dan ook niet in.

   

  Vooral Bart Aernouts lachte in zijn vuistje, zeker omdat het zwemnummer werd vervangen door 6km lopen. Onze landgenoot schoot het snelst uit de startblokken en sprong na 19'47" als eerste op zijn fiets.

   

  Na 180km op de pedalen trappen moest Aernouts enkel de Zuid-Afrikaan James Cunnama voor zich dulden, een haalbare prooi in de marathon. Met een knappe 2u39'51" in de afsluitende 42km zette hij iedereen op afstand.

   

  "Het was een belangrijke dag voor de benen", gaf Aernouts toe na de triatlon, omgetoverd tot een duatlon. Het is zijn derde succes in een Ironman, na zeges in Nice (2014) en Lanzarote (2017).

  Uitslag Ironman Hamburg:

  1. Bart Aernouts in 7u05'26"
  2. Joe Skipper (GBr) in 7u12'35"
  3. James Cunnama (ZAf) in 7u13'54"

  Tweets: