• home
 • video
 • pas verschenen

  Ehning volgt Wathelet op in Aken, Belgen spelen geen hoofdrol

  Marcus Ehning

  Marcus Ehning schitterde in eigen land.

  Marcus Ehning heeft de Grote Prijs van Aken op zijn naam geschreven. De Duitser was in eigen land de snelste in de barrage. Titelverdediger Gregory Wathelet kwam er, net als de andere Belgen, dit jaar niet aan te pas. 

  Vorig jaar zorgde Wathelet met Coree voor een Belgische zege in Aken, algemeen beschouwd als de zwaarste Grote Prijs van het seizoen. Maar de titelverdediger maakte in de eerste ronde een fout op de voorlaatste hindernis en sneuvelde daardoor voor ronde 2.

   

  Ook Nicola Philippaerts en Niels Bruynseels raakten niet voorbij de eerste ronde. Zij verzamelden allebei 8 strafpunten. Vooral voor Bruynseels, de winnaar van de GP in 's Hertogenbosch is dat jammer. Hij maakte immers nog een kans op de bonus van 1 miljoen euro voor de winnaar van 3 van de 4 Grote Prijzen op een rij.

   

  Alleen debutant Yves Vanderhasselt raakte met zijn 9-jarige merrie in de tweede ronde. Maar zijn jonge paard was duidelijk vermoeid en in het midden van zijn tweede omloop gaf Vanderhasselt er de brui aan.

   

  Geen hoofdrol dus voor de Belgen, maar het thuispubliek kon wel smullen van de prestatie van Ehning. Hij bleef een derde keer foutloos en zette met 38"34 een erg scherpe tijd neer in de barrage. Niemand kwam in de buurt en zo ging de Duitser met de zege aan de haal.