• home
 • video
 • pas verschenen

  Meertens over Gjergja: "Maak me zorgen over zijn gedrag langs de lijn"

  Dario Gjergja bij BC Oostende.

  Kris Meertens hoopt dat hij zich niet zal moeten schamen voor de flamboyante Gjergja.

  Het vertrek van Eddy Casteels betekent het einde van een tijdperk voor de Belgian Lions. Dario Gjergja is zijn opvolger. Een goede keuze? "Hij is een goeie coach, maar ik hoop dat hij een cursus woedebeheersing gaat volgen", zegt Sporza-basketbalkenner Kris Meertens over de 42-jarige Kroaat.

  "Ik ben een beetje verrast. Ik had gedacht dat de keuze zou vallen op Roel Moors, Serge Crevecoeur of Jean-Marc Jaumin", vertelt Meertens. "Ik weet niet of dit de juiste keuze is. In het verleden zijn buitenlandse coaches nooit een succes geweest. Al is het verschil nu dat Gjergja wel de competitie en de spelers door en door kent."

   

  "Misschien heeft de basketbalbond zich gespiegeld aan Roberto Martinez bij de Rode Duivels, maar er is een hemelsbreed verschil tussen het gedrag langs de lijn van gentleman Martinez en brulboei Gjergja."

   

  "Ik maak me zorgen over zijn gedrag naast het terrein. In de Belgische competitie kan hij zich veel permitteren. Hij wordt zelden op zijn plaats gezet door de scheidsrechters, maar op internationaal vlak kunnen ze daar niet mee lachen. Daar wordt zo'n gedrag niet getolereerd."

   

  "Als hij zich zo zal gedragen als bondscoach, zal ik beschaamd zijn. Ik hoop dat daar vooraf over gesproken is en dat Gjergja een cursus woedebeheersing zal volgen."

   

  "Voor alle duidelijkheid: Gjergja is een goeie coach. Hij kent het spelletje en is niet voor niets zeven keer kampioen geworden met Oostende. Als hij zijn temperament onder controle kan houden, dan zal dat een goeie keuze zijn. In het andere geval vrees ik dat het een slechte ervaring zal worden."

  Misschien heeft de basketbalbond zich gespiegeld aan Roberto Martinez bij de Rode Duivels, maar er is een hemelsbreed verschil tussen het gedrag langs de lijn van gentleman Martinez en brulboei Gjergja.

  Kris Meertens