• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieter Heemeryck strandt op 2e plek in Ironman 70.3 van Zweden

  Pieter Heemeryck moest enkel de Duitster Angert voor zich dulden.

  Pieter Heemeryck moest enkel de Duitster Angert voor zich dulden.

  In de Ironman te Jönköping in Zweden is Pieter Heemeryck na een fel bevochten wedstrijd 2e geëindigd. Heemeryck moest enkel de Duitser Florian Angert voor laten gaan. De Nieuw-Zeelander Neumann werd 3e.

  Al in het zwemonderdeel scheurden Heemeryck en Angert zich af van de rest. Eenmaal op de fiets reed de Belgische triatleet zelfs een tijdje aan de leiding, maar rond kilometer 15 kwam een groepje met 4 triatleten (met daarbij ook Angert) opnieuw aansluiten.

   

  Na 70 kilometer versnelden Heemeryck en Angert opnieuw, en deze keer waren beide triatleten definitief vertrokken. Ook in het lopen nam de Belg even het voortouw, maar Angert was sterk en overvleugelde de Belg op 4 kilometer van de streep.

   

  De Duitser haalde het zo met 19 seconden voorsprong op Heemeryck. De Australiër Max Neumann werd op 1'40" derde. Voor Hemeryck is het zijn mooiste resultaat van het seizoen, na zijn winst in de Challenge van Geraardsbergen.

  Heemeryck: "Zonder dipje had het er anders uitgezien"

  Pieter Heemeryck hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd in Zweden. "Voor een 2e plaats had ik vooraf zeker getekend, maar zonder dipje had het er misschien helemaal anders kunnen uitzien."

   

  "Angert is wel een verdiende winnaar, want hij toonde zich sterker in de slotfase. Na
  mijn winst in de Ironman 70.3 van Lanzarote is dit mijn 2e beste resultaat in een wedstrijd van het Ironman circuit dus op de goede weg zijn we zeker!"

   

  Het hoofddoel van de Belg dit seizoen is het WK Ironman in Zuid-Afrika, waar hij na de goede resultaten resoluut voor de top 5 wil gaan.

  70.3 Ironman Jönköping (1, 9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21, 1 km lopen)  
  1. Florian Angert (Dui) 3u50'51"
  2. Pieter Heemeryck (Bel) +19"
  3. Max Neumann (Aus) +1'40"
  4. Kieran Roche (Aus) +5'15"
  5. Marcus Herbst (Dui) +6'05"