• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore: "Piste-ervaring kwam van pas in hectische finale"

  Jolien D'hoore sprintte gisteren naar de zege in de 3e rit van de Giro Rosa. "Het was een lange sprint, maar ik kon het gelukkig volhouden tot op de finish."

  In de Ronde van Italië voor vrouwen stond er gisteren een vlakke rit op het programma. "Dus werd binnen de ploeg mijn kaart getrokken", vertelde D'hoore, die voor Mitchelton-Scott rijdt.

   

  "In deze rittenkoers gaat het er altijd hectisch aan toen. Maar omdat iedereen wist dat het op een sprint zou uitdraaien, bleef het nu lange tijd rustig. Tot in de slotronde de hectiek weer toesloeg."     

   

  "Hoewel iedereen in het peloton die finish kende als behoorlijk gevaarlijk, nam iedereen toch veel risico's. Dus dat zorgde voor enkele valpartijen, maar ik slaagde erin uit de problemen te blijven. Ik bleef goed vooraan en toen kwam mijn piste-ervaring zeker van pas."

  "Ik geloofde in mezelf. Soms is dat alles wat je nodig hebt"

  "Na de laatste bocht zat ik in vijfde positie en moest ik mijn sprint beginnen, anders was ik te laat geëindigd. De timing zat goed, maar het werd daardoor een lange sprint. Gelukkig kon ik het volhouden tot op de finish. Ik geloofde in mezelf en soms is dat alles wat je nodig hebt. Ik ben zeer blij met deze zege."

   

  Ook de ploeg krijgt een boost. Met Amanda Spratt, Annemiek van Vleuten en Gracie Elvin staan er 3 meisjes in de top 10 van de algemene stand. "Het is zeker ook een goede zaak dat onze klassementsrenners deze dag goed hebben doorstaan. Dit is een mooie zege, nu is het weer aan de meisjes voor het eindklassement. We vechten nog tot het eind."

  Vreugde bij het team