• home
 • video
 • pas verschenen

  Jolien D'hoore zegeviert in Giro Rosa, De Vuyst wint in Tsjechië

  Jolien D'hoore klopt Kirsten Wild en Alexis Ryan in Corbetta.

  De Belgische vrouwen hebben alvast het goeie voorbeeld gegeven voor de mannen in de Tour: Jolien D'hoore spurtte het snelst in een massaspurt in de derde rit in de Giro Rosa, Sofie De Vuyst finishte solo in de slotrit in de Tour de Féminin in Tsjechië.

  D'hoore houdt Wild van 2e spurtzege

  Gisteren was Kirsten Wild de snelste van het Italiaanse pak en kwam D'hoore er helemaal niet aan te pas. Vandaag draaide de Belgische van Mitchelton-Scott de rollen om. Voor D'hoore is het haar 2e ritzege in de Giro, de vorige pakte ze in 2017.

   

  Op het biljartvlakke parcours van en naar Corbetta vond D'hoore iets wat haar lag. De vlucht van de dag van drie rensters (Cipriani, Penton en Perini) was gedoemd om te mislukken. Op 7 km van de finish waren ze eraan voor de moeite. De sprint werd verstoord door een valpartij, maar D'hoore spurtte onverstoorbaar naar de winst. 

   

  Met overwicht hield ze Wild achter zich, de Amerikaanse Alexis Ryan eindigde derde. De Canadese Leah Kirchmann is de nieuwe leidster.

  Bekijk de beelden van de sprint (na 5'25"):

  Uitslag rit 3:
  1. Jolien D'hoore, 132 km in 3u15'47"
  2. Kirsten Wild (Ned), allen z.t.
  3. Alexis Ryan (VS)

  Stand:
  1.  Leah Kirchmann (Can) - in 6u56'07"
  2. Lucinda Brand (Ned) - op 5"
  3. Ellen Van Dijk (Ned) - 9"

  De Vuyst viert solo in de slotrit

  Ook in Tsjechië was er een Belgisch feestje. Sofie De Vuyst reed tussen Varnsdorf en Krasna Lipa in de slotfase van de 5e en laatste rit weg van vijf medevluchtsters. De renster van Doltcini-Van Eyck Sport mocht zo nog mee op het podium van het algemeen klassement: ze eindigde derde op 1'43" van de Amerikaanse winnares Leah Thomas.

  De finish van De Vuyst: