• home
 • video
 • pas verschenen

  Oud-triatleet Didier Volckaert overleden na slepende ziekte

  De Belgische triatlonwereld is in rouw. Didier Volckaert, een van Belgiës eerste toppers in de duursport, is vandaag overleden aan de gevolgen van botkanker. Volckaert was na zijn actieve carrière coach van onder meer Luc en Frederik Van Lierde.

  Triatlonwebsite 3athlon.be kwam vanochtend met het droeve nieuws naar buiten. De gezondheidstoestand van Volckaert (59) was de laatste tijd achteruitgegaan.

   

  Volckaert, in 1959 geboren, was eind jaren 80, begin jaren 90 top in het triatlon. "Hij kwam bij het Tonton Tapis-team terecht met onder meer Mario Huys en ikzelf", vertelde Luc Van Lierde aan 3athlon.be. Op het WK in 1995, waar ik won, kondigde Didier zijn afscheid aan. Vanaf dan heeft hij mij begeleid." Volckaert was erbij toen Luc Van Lierde in 1996 zijn eerste van twee Ironmans in Hawaï won.

  Video: Volckaert omhelst Van Lierde na zijn zege in Hawaï in 1996

  Frederik Van Lierde: "Mijn eerste coach"

  Frederik Van Lierde, een gouwgenoot van Volckaert, staat ook stil bij het overlijden van "mijn eerste coach, de man die me in het triatlon bracht". De Ironman-winnaar van 2013 stuurde een rouwtweet de wereld in.