• home
 • video
 • pas verschenen

  Feliciano Lopez snoept grandslamrecord van Federer af

  Feliciano Lopez moet het wel nog zonder grandslamtitel stellen.

  Roger Federer heeft een waslijst aan records op zijn naam staan, maar moet nu toch één record afstaan aan Feliciano Lopez. De Spanjaard speelt op Wimbledon zijn 66ste grandslamtoernooi op rij.

  Roger Federer laat al drie jaar op rij het gravel van Roland Garros links liggen om fris aan de start te komen op het gras van Wimbledon, zijn favoriete ondergrond. Dat loonde in 2017 met zijn 19e grandslamtitel in de All England Club.

   

  Maar zo kwam er in 2016 wel een einde aan de recordreeks van Federer. Sinds 2000 had hij nooit een grandslamtoernooi gemist, goed voor 65 toernooien op rij (17x Australian Open, 16x Roland Garros, 16x Wimbledon, 16x US Open).

   

  Feliciano Lopez (net als Federer 36 jaar) zal volgende week dat record op zijn naam mogen zetten. De Spanjaard begint op Wimbledon aan zijn 66ste grandslamtoernooi op rij. Voor het eerst verslaat hij zo Federer, want in de 13 onderlinge confrontaties kon hij nooit winnen.

   

  Ook Fernando Verdasco (34) zit het duo op de hielen. Hij zit al aan 61 grandslamtoernooien op rij, maar kon net zoals zijn landgenoot Lopez nooit een grandslamtitel op zijn palmares schrijven.