• home
 • video
 • pas verschenen

  Domratsjeva, grote ster van Spelen in Sotsji, zet punt achter haar carrière

  Daria Domratsjeva

  Daria Domratsjeva won 4 olympische titels in het biatlon.

  Daria Domratsjeva stopt met biatlon. De Wit-Russische heldin van Sotsji behaalde in totaal vier keer olympisch goud in haar carrière. Ze is de echtgenote van Ole Einar Björndalen, de andere biatlonlegende die in april ook al zijn afscheid had aangekondigd.

  Hoogste nationale onderscheiding

  De biatlete won in totaal vier olympische titels, waarvan drie in Sotsji waarmee ze de grote ster werd van de Spelen in 2014. Haar andere gouden medaille behaalde ze afgelopen winter in Pyeongchang .

   

  De 31-jarige Domratsjeva werd voor haar topprestaties in Sotsji door de Wit-Russische president nog geëerd als "heldin van Wit-Rusland', de hoogste nationale onderscheiding.

   

  De Wit-Russische won verder nog twee wereldtitels. In totaal won ze 34 individuele races gedurende haar carrière.

  In het spoor van haar partner

  Domratsjeva is ook de echtgenote van  Björndalen, wellicht de grootste kampioen aller tijden in het biatlon. De Noor, die acht olympische titels veroverde, kondigde in april van dit jaar ook al zijn afscheid aan.