Ga naar de inhoud

Lotte Lie eindigt ook op de 15 kilometer in de top 20 op het WK biatlon

 di 13 februari 2024 18:51

Twee dagen na haar beste prestatie ooit op een WK heeft biatlete Lotte Lie zich nog een beetje verbeterd. Met haar 18e plaats op de 15 kilometer doet ze nog 2 plaatsjes beter dan haar 20e plaats op de achtervolging.

Lotte Lie kan voorlopig terugkijken op een erg regelmatig WK biatlon, want na een sterke prestatie in de gemengde estafette, een 27e plaats in de sprint en een 20e plaats in de achtervolging overtreft ze zichzelf nu individueel met een 18e plaats op de 15 kilometer.

 

Lie maakte het zichzelf met 2 schietfouten wel niet gemakkelijk, want met één of twee strafminuten minder was ze nog een stuk hoger geëindigd.

 

De wereldtitel ging naar de Italiaanse Lisa Vittozzi, die geen foutjes maakte bij het schieten en zo voor het eerst individueel WK-goud verovert.

Julia Simon ging deze keer lopen met de bronzen medaille en staat zo voor de vierde keer op een rij op dit WK op het podium.

 

Met Maya Cloetens en Eve Bouvard kwamen nog twee andere Belgen in actie op de 15 kilometer. Zij eindigden respectievelijk 33e en 35e.

Gerelateerd: