Ga naar de inhoud

Biatlete Lotte Lie rukt op naar plaats 20 en tekent voor beste WK-resultaat

 zo 11 februari 2024 15:46
Lotte Lie (links in de achtergrond met nummer 27) maakte 7 plaatsen goed.

Lotte Lie heeft een uitstekende prestatie geleverd in de 10km achtervolging op het WK biatlon in Nove Mesto. Onze landgenote had even uitzicht op de top 15, maar na een misser in de laatste schietbeurt belandde ze op plaats 20.

De Belgische biatleten presteren meer dan behoorlijk op het WK biatlon in Tsjechië en dat heeft Lotte Lie vandaag nog een keer in de verf gezet op de achtervolging.

 

De Belgische begon als 27e (haar resulaat uit de sprint) aan de wedstrijd, maar was na drie foutloze schietbeurten opgerukt naar de 14e plaats. Ze leek op weg naar een knappe uitslag in de top 15, maar bij haar laatste schot ging het fout.

 

Die schietfout kostte haar een strafronde en zo viel ze aan de finish nog terug naar plaats 20, toch een knap resultaat. Het is de eerste keer in haar carrière dat Lie in de top 20 eindigt op het WK.

 

Ook de andere Belgische biatletes kwam in actie op de achtervolging: Maya Cloetens maakte 14 plaatsen goed en eindigde als 41e, Eve Bouvard moest als 49e meer dan 6 minuten toegeven op winnares Julia Simon.

Bij de mannen kon Florent Claude de prestatie van Lotte Lie niet herhalen. Claude begon als 32e aan de achtervolging, lag ondanks 2 schietfouten even in positie 25, maar moest na 2 missers in zijn laatste schietbeurt tevreden zijn met de 29e plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: