• home
 • video
 • pas verschenen

  Roger Federer op zucht van 99e ATP-titel uit carrière

  Roger Federer kan voor de 10e keer winnen in Halle.

  Roger Federer kan voor de 10e keer winnen in Halle.

  Roger Federer, de Zwitserse nummer 1 van de wereld, heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi van Halle. Federer versloeg de Amerikaan Kudla (ATP-109) in 2 sets, 7-6 (7-1) en 7-5. Als hij morgen de finale wint, haalt Federer zijn 99e ATP-titel binnen.

  In de eerste set kon de Amerikaan Denis Kudla wel nog wat weerwerk bieden aan Federer. Meer nog, hij dwong de Zwitserse toptennisser zelfs tot een tiebreak in die 1e set, maar in die tiebreak was Federer onverbiddelijk.

   

  In de 2e set ging Kudla nog wat door op zijn elan. De Amerikaan wist nog 5 spelletjes te winnen, maar een tiebreak afdwingen kon hij net niet meer. Uiteindelijk won Roger Federer dus met 7-6 en 7-5.

   

  Morgen staat niet alleen de 99e ATP-overwinning van de Zwitser, maar ook zijn 1e  plek op de wereldranglijst op het spel. Federer kan ook voor de 10e keer winnen in Halle.