• home
 • video
 • pas verschenen

  Milanov en Barshim zeker van finale-ticket Memorial Van Damme

  Milanov zal zo goed als zeker te zien zijn op de Memorial

  Milanov zal zo goed als zeker te zien zijn op de Memorial

  De Memorial Van Damme heeft alweer enkele toppers toegevoegd aan haar deelnemerslijst. Niet alleen discuswerper Philip Milanov, maar ook oud-wereldkampioen hoogspringen Mutaz Barshim zullen eind augustus in Brussel te bewonderen zijn.

  Ook Thiam en broers Borlée erbij op Memoriam

  De IAAF Diamond League hanteert sinds vorig jaar een enigszins andere indeling van haar kalender. Voor de atleten is het nu zaak om zich via 12 meetings te plaatsen voor de finales in Zürich en Brussel. 

   

  Die kwalificatieperiode is nu halfweg, tijd dus om een overzicht op te maken. De Qatarese hoogspringer Mutaz Barshim, die in 2017 de wereldtitel greep, verzekerde zich met 3 zeges in de Diamond League al snel van een plaats in de finale in Brussel.

   

  Ook Philip Milanov, momenteel 5e in de Diamond League-tussenstand, lijkt zeker van een finaleticket. Met Nafi Thiam (hoogspringen) en de broers Borlée (400 meter) is het lijstje aan Belgische deelnemers al flink aangedikt.

  Beste 8 atleten geselecteerd voor finale

  Na 12 meetings wordt de definitieve deelnemerslijst bekendgemaakt, de beste 8 atleten van elke discipline mogen afzakken naar de finale in Brussel op 31 augustus.

   

  De volgende Diamond League-meeting vindt plaats in Parijs op 30 juni. 

  Barshim is een wereldtopper in het hoogspringen

  Barshim is een wereldtopper in het hoogspringen