• home
 • video
 • pas verschenen

  Voormalig olympisch kampioen Rutherford bergt na dit zomerseizoen zijn spikes op

  Greg Rutherford.

  Greg Rutherford wil nog één keer knallen op het EK.

  Greg Rutherford (31) heeft op Instagram aangekondigd dat hij aan zijn laatste maanden als topsporter bezig is. De Brit is de regerende Europese kampioen verspringen en werd olympisch kampioen in 2012 in Londen.

  Greg Rutherford kampt al een tijdje met constante pijn in zijn linkerenkel. Hij zet binnenkort dan ook een punt achter zijn carrière. 

   

  "Ik ben ongelofelijk trots op mijn carrière en ben een van de succesvolste verspringers die er ooit in Europa geweest zijn", schrijft Rutherford op Instagram. "Ik wil op het EK in Berlijn in augustus nog een laatste keer presteren." 

   

  De Brit was tijdens zijn carrière voortdurend op de afspraak op de grote kampioenschappen. Tussen augustus 2012 en juli 2016 zette hij een onwaarschijnlijke reeks neer: olympisch kampioen in Londen, goud op de Commonwealth Games in Glasgow, Europees kampioen in Zürich, wereldkampioen in Peking en een tweede keer Europees kampioen in Amsterdam. In Rio de Janeiro voegde Rutherford daar nog olympisch brons aan toe.