• home
 • video
 • pas verschenen

  Wouter Vandenhaute stapt in veldrijden en neemt Superprestige over

  Mathieu van der Poel won de 36e editie van de Superprestige.

  Mathieu van der Poel won vorig seizoen de Superprestige.

  Flanders Classics, de organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, breidt zijn activiteiten uit naar de cyclocross. Het neemt de Superprestige over, het oudste regelmatigheidscriterium in het veld.  "We proberen de rijke geschiedenis van het wegrennen en het veldrijden bij elkaar te brengen", zegt Wouter Vandenhaute van Flanders Classics.

  De Superprestige is straks aan zijn 37e editie toe, Mathieu van der Poel domineerde de 36e en kroonde zich voor de derde keer tot eindlaureaat van het traditionele format van 8 veldritten in België en Nederland.

   

  De koepelorganisatie van de Superprestige was tot dusver in handen van de Verenigde Veldritorganisatoren. Vanaf het seizoen 2018-2019 combineert Flanders Classics het veldritverhaal met de voorjaarsklassiekers op de weg.

   

  Etienne Gevaert, eigenaar van de veldrit in Gavere en bezieler van de Superprestige, wordt erevoorzitter van de nieuwe structuur.

  Wouter Vandenhaute is een wielerliefhebber pur sang.

  Wouter Vandenhaute wil de cross verder uitbouwen.

  "Rijke geschiedenis van weg en veld bij elkaar brengen"

  Volgend seizoen blijven Gieten (Ned), Zonhoven, Boom, Ruddervoorde, Gavere, Diegem, Hoogstraten en Middelkerke de 8 afspraken op de Superprestigekalender.

   

  Wielerliefhebber Vandenhaute licht zijn beslissing toe: "We zijn trots dat de Superprestige voortaan onder dezelfde vlag vaart als de Ronde van Vlaanderen. Het wegrennen en het veldrijden hebben in Vlaanderen een rijke geschiedenis en dat stuk geschiedenis proberen we nu bij elkaar te brengen."

   

  "Het veldrit- en wegseizoen lopen bij ons naadloos in elkaar over. Dat heeft Wout van Aert dit voorjaar nog onderstreept met zijn sterke prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad. Flanders Classics is blij dat we het vertrouwen krijgen van Etienne Gevaert en zijn ploeg om het veldrijden verder uit te bouwen."