• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings: "Ik denk dat ik nooit zo goed geweest ben als nu"

  Eline Berings is goed aan het seizoen begonnen.

  Het gaat Eline Berings (31) voor de wind. De hordeloopster heeft een prettig weekend met snelle tijden achter de rug. "Ik ben erop gebrand om nog veel sneller te lopen", zegt ze.

  "Ik ben blijven werken om op mijn allerbeste niveau te komen"

  Eline Berings stak afgelopen weekend haar ticket voor het EK in Berlijn op zak en stormde gisteren in Tilburg naar 12"93, amper 6 honderdste seconde boven haar persoonlijke record van 12"87.

   

  Is de hordeloopster zelf verrast dat alles zo vlot loopt? "Niet echt", antwoordt Berings bij Sporza. "Het klinkt eenvoudig, maar het is eigenlijk een logisch gevolg van een goeie voorbereiding."

   

  "Ik loop voor het eerst sinds 2014 onder de 13 seconden, maar ik heb de voorbije jaren natuurlijk 2 heel zware blessures gehad."

   

  "Ik ben er zelf altijd van overtuigd geweest dat ik dit niveau nog kon halen. Dat is ook mijn motivatie geweest om door te zetten, ook al wist ik dat het niet in 1, 2, 3 zou lukken."

   

  "Vorig jaar was ik al blij met mijn WK-deelname, maar als topsporter wil je meer. Ik ben blijven werken om op mijn allerbeste niveau te komen. Ik denk dat ik nooit eerder zo goed geweest ben als ik nu ben. Dat is heel tof na zo'n periode."

  "Ik loop momenteel heel gemakkelijk"

  "Het allergrootste verschil met de vorige jaren is dat ik na mijn indoorseizoen de kans heb gehad om veel meer op stage te gaan", vervolgt Eline Berings. "Ik heb me er professioneel kunnen voorbereiden."

   

  In Tilburg leunde Berings gisteren heel dicht aan bij haar PR. "En dit is nog maar het begin van het seizoen. Het is veelbelovend. Ik loop momenteel heel gemakkelijk. Alles gaat heel vlot, maar er is nog ruimte voor progressie."

   

  "Of ik niet te vroeg aan het pieken ben? Neen, daar ben ik gerust op. Ik ben erop gebrand om nog veel sneller te lopen. Daar heb ik voor gewerkt en daar heb ik veel geduld voor gehad."