• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts: "Detry, Pieters en ik komen goed overeen"

  Colsaerts is sinds kort papa.

  Naast Thomas Pieters zijn vanaf vandaag ook veel ogen gericht op Thomas Detry en Nicolas Colsaerts, de twee andere Belgische golftoppers. Beiden kijken er enorm naar uit om in 's Gravenwezel voor vrienden en familie te spelen. "Hier wacht ik al bijna 20 jaar op."

  Thomas Detry: "Ik voel dat mijn spel beter wordt"

  Thomas Detry, boezemvriend van Thomas Pieters, maakte vorig jaar zijn debuut op de European Tour en maakte indruk met onder meer een tweede plaats in Duitsland en een derde plaats in Zuid-Afrika.

  "Of het moeilijker is om te bevestigen? Eigenlijk niet. Vorig jaar maakte ik een goeie start, maar nu ook. Ik heb nu al meer punten verzameld dan vorig jaar. Bovendien is mijn status nu hoog genoeg om aan alle toptoernooien op de European Tour te mogen meedoen."

  Detry eindigde dit jaar al 2 keer in de top 10 en 5 keer in de top 25, maar een echte uitschieter zat er nog niet in. "Golf is een bizarre sport. Ik voel dat mijn spel beter wordt, het zijn enkel nog details die moeten goed vallen. Een van de komende toernooien komt er een heel goeie week. Ik denk dat ik in vorm ben."

  Als kleine jongen ging Detry in Knokke kijken naar de Belgian Open. "Eindelijk is er weer een toernooi in België. Het is heel leuk om hier te kunnen spelen voor familie en vrienden. Ik ben echt benieuwd. Het zal ook een fantastische ervaring zijn voor de kinderen."

  Droomfinale op zondag? "Tegen Nicolas of Thomas? Ik kies Thomas"

  We vroegen Thomas Detry naar zijn droomfinale op zondag: tegen wie wil hij dan spelen? "Nicolas of Thomas? Ik zal Thomas kiezen. We hebben vorige week veel samen getraind en matchen tegen elkaar gespeeld. Het zou leuk zijn om dat over te doen in de finale."

  Colsaerts: "We komen met de drie Belgen goed overeen"

  Nicolas Colsaerts is de ouderdomsdeken onder de Belgische toppers. "Hier wacht ik al bijna 20 jaar vol ongeduld op. Het is niet alleen een mooie kans voor ons om voor eigen publiek te spelen, het is ook een uitgelezen kans voor het Belgische publiek", zegt Colsaerts (35).

  Colsaerts is nu niet meer de enige Belgische golftopper. "Zo’n tien jaar lang was ik de enige Belg op de European Tour, dan had ik soms het gevoel dat ik als enige de Belgische kleuren moest verdedigen op de golfplaneet."

  "De twee Thomassen hebben zich bliksemsnel aangepast aan het niveau op de European Tour. Ze hebben meteen bewezen dat ze het spelniveau aankunnen. Dat is leuk. Zo voel ik me toch verbonden met die jongeren, ook al ben ik op een ander punt in mijn carrière en van een andere generatie. En we komen heel goed overeen, we zijn echt vrienden geworden."

  Begin dit jaar werd Colsaerts voor het eerst vader. "Het was dus leuk om wat tijd thuis door te brengen en te genieten van die ongelooflijke momenten. Op dit moment verandert dat mijn leven als golfer nog niet, maar als hij ouder wordt en naar school zal gaan, natuurlijk wel."

  "In de finale? Op Detry kan ik nog wat invloed uitoefenen"

  Ook Nicolas Colsaerts mocht zijn favoriete tegenstander voor de finale van zondag kiezen. Welke Thomas wil hij in die finale ontmoeten? "Dan kies ik voor Detry, op hem kan ik nog wat invloed uitoefenen. Op Pieters is dat veel minder."