• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen neemt afscheid als analist: "Je hebt het net verkloot, Gert"

  Verheyen zorgde naast ernstige analyses ook wel eens voor een ludieke noot.

  Gert Verheyen moet zich stilaan focussen op z'n nieuwe job als trainer van KV Oostende, maar vanavond schuift hij nog een laatste keer aan als analist bij Karl Vannieuwkerke voor de Europa League-finale. Zijn analyses op Sporza werden alom gewaardeerd, maar hij zorgde meer dan eens ook voor een grappige noot. Wij doken in ons archief.

  Verheyen verklapt de uitslag: “Je hebt het net verkloot, Gert”

  Na het live verslag van het EK-groepsduel tussen Noord-Ierland en Duitsland in 2016 de spanning opbouwen naar het verslag van dat andere groepsduel tussen Oekraïne en Polen: dát was het plan van presentator Maarten Vangramberen. Maar dat was buiten de loslippige Verheyen gerekend…

  “Wat ik me herinner van 1986? 1e keer Highstreet”

  1986 doet de meeste voetballiefhebbers spontaan denken aan de Wereldbeker in Mexico, waar de Rode Duivels vierde werden. Niet zo voor Gert Verheyen, 1986 doet hem vooral denken aan z’n eerste bezoek aan dancing Highstreet in Hoogstraten.

  “Niet luisteren naar voorbeschouwing van analisten”

  Verheyen groeide de voorbije jaren uit tot een gerespecteerd analist, maar hij neemt die rol duidelijk ook niet té serieus.

  "Hebben schone middag gehad in Parijs, hé Fox"

  Marc Wilmots koos er tijdens het WK van 2014 voor om de spelersvrouwen niet naar Brazilië te laten komen. In 1998 mochten de vrouwen wel afzakken naar het WK in Frankrijk, al kregen niet alle spelers bezoek. Maar ook dan kan het best plezant zijn, zo bleek in het WK-magazine Diabo.

  Verheyen over "lijntjes" en "jonge gasten op zijn kamer"

  Een analist moet het goed kunnen uitleggen, maar ook z’n woorden zorgvuldig kiezen. Dat mocht Verheyen ondervinden toen hij in Diabo sprak over de omgang met zijn jonge spelers.