• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters: "Het eerste dipje uit mijn carrière, ik zal er veel uit leren"

  Pieters bedacht zelf een nieuw format voor het toernooi op de Rinkven in 's Gravenwezel.

  0 / 0
  De komende maanden worden cruciaal in het seizoen van Thomas Pieters. De beste Belgische golfer heeft het wat moeilijk dit jaar, maar deze week kan dat allemaal veranderen op zijn eigen toernooi: Belgian Knockout in 's Gravenwezel. "Kalm blijven, dat is het belangrijkste."

  "Ik ben heel trots op mijn familie"

  Na 18 jaar heeft België weer een topgolftoernooi met dank aan gastheer Thomas Pieters. Onze beste Belgische golfer stampte samen met zijn zus en broer "Belgian Knockout" uit de grond. Een toernooi op de European Tour mét een innovatief format.

   

  "Ik ben heel trots op mijn familie, die hebben hier anderhalf jaar heel hard aan gewerkt", zegt Pieters. "Om het dan verwezenlijkt te zien, is iets ongelooflijks. Ik weet dat mijn familie dringend slaap nodig heeft, maar we kijken er erg hard naar uit."

   

  Komt er als gastheer niet te veel druk op zijn schouders? "Ik ben in Londen gaan trainen om me zo stressvrij mogelijk voor te bereiden. Ik voel me ook relaxed." Onze 26-jarige landgenoot kent de baan in Rinkven goed, hij traint er als hij in België is.

  "Dit is het eerste dipje in mijn carrière en ik zal er veel uit leren"

  Na twee fantastische jaren loopt het dit jaar wat minder voor Thomas Pieters. Hij is gezakt naar de 60e plaats op de wereldranglijst. Als hij maandag ook nog op nummer 60 staat, dan kwalificeert hij zich voor de US Open, de tweede “major” van het jaar.

   

  "Dat speelt niet in mijn hoofd. Ik probeer me gewoon te concentreren op dit toernooi. Als ik een goeie week heb, dan volgt de US Open. Maar als dat niet zo is, dan komen er nog kansen om mij te kwalificeren."

   

  Het lijkt dit jaar alsof de bal niet goed wil rollen voor Pieters. "Dat is heel frustrerend, maar dat is golf. Dit is het eerste dipje in mijn carrière. Ik ga er veel uit leren en ik ga nog dipjes kennen."

   

  "Als de mensen nu in paniek slaan, dan is dat oké. Dat is sport. Ik denk dat in geen enkele sport de carrière 20 jaar in stijgende lijn gaat. Het is part of the game. Geduldig en kalm blijven, dat is het belangrijkste."

  "Ik wacht op die ene goeie week om de bal aan het rollen te brengen"

  De Masters in Augusta waren dit jaar wellicht de grootste ontgoocheling voor Pieters. Na zijn vierde plaats vorig jaar was hij dit jaar na 2 ronden uitgeschakeld. "Ik had ervoor kunnen kiezen om mezelf op te sluiten en 4 weken boos of ontgoocheld te zijn, maar ik heb het snel kunnen plaatsen."

   

  "Ik denk dat dat ook belangrijk is in golf. Je hebt veel tegenslagen. Het is dus belangrijk om dat snel te kunnen plaatsen en de draad opnieuw op te pikken."

  De grote doorbraak voor Pieters kwam er op de Ryder Cup in 2016, eind september staat de volgende editie op het menu ."Ik ben er nog niet echt mee bezig, maar natuurlijk heb ik er al aan gedacht."

   

  Op dit moment moet Pieters rekenen op een wildcard van kapitein Thomas Bjørn om mee te mogen doen. "Er is nog heel veel om voor te spelen. De grote en belangrijke toernooien komen er nu aan. Eén week kan het verschil maken en ik wacht een beetje op die ene goeie week om de bal aan het rollen te brengen."

  ""Vind je het erg als Tiger meedoet?", vroeg Fred Couples me"

  Thomas Pieters houdt één goeie herinnering over aan de Masters van dit jaar. Hij mocht een oefenrondje afwerken in het gezelschap van Tiger Woods, Phil Mickelson en Fred Couples.

  Pieters kwam zelf met met het innovatieve concept

  The Belgian Knockout wordt gespeeld volgens een nieuw format. Op donderdag en vrijdag werken de golfers gewoon 18 holes af volgens strokeplay (alle slagen opgeteld).

   

  De top 64 vecht daarna één tegen één duels uit met rechtstreekse uitschakeling en zo krijgen we op zondag 1 winnaar. Die duels worden ook volgens strokeplay (alle slagen opgeteld) afgewerkt, maar over 9 holes. Thomas Pieters heeft dit innovatieve concept zelf bedacht.