• home
 • video
 • pas verschenen

  "Neuer moet voor zichzelf uitmaken of een WK-deelname zinvol is"

  Kahn viel in september uit met een voetbreuk.

  Ex-international Oliver Kahn heeft in een interview met Bild am Sonntag vraagtekens geplaatst achter een eventuele WK-deelname van Manuel Neuer. De keeper van Bayern München speelde sinds september geen wedstrijd meer door een blessure. "Met Marc-André Ter Stegen moeten we ons geen zorgen maken", zegt Kahn.

  "Dat Neuer vandaag nog niet speelt, wil zeggen dat hij niet fit is"

  Dinsdag maakt Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland, zijn voorselectie voor het WK voetbal in Rusland bekend. Het is afwachten of Manuel Neuer wordt opgeroepen. Het sluitstuk van Bayern München viel in september uit met een voetbreuk en werkt sindsdien hard aan zijn comeback.

  Oliver Kahn, één van de voorgangers van Neuer bij de Mannschaft, heeft zijn twijfels bij een eventuele selectie voor Neuer. "Je moet je afvragen of het wel zin heeft om een speler die meer dan een half jaar niet gespeeld heeft mee te nemen naar een WK", zegt Kahn in Bild am Sonntag.

  "Alleen Neuer kan voor zichzelf uitmaken of een WK-deelname nog zinvol en mogelijk is. Maar dat hij vandaag nog altijd niet speelt voor Bayern München, is toch een teken dat hij nog altijd niet volledig fit is."

  Neuer hoopte dit seizoen nog te kunnen keepen in de Bundesliga, maar dat lukte niet meer. Mogelijk hoort hij wel tot de selectie van Bayern voor de bekerfinale van volgend weekend tegen Eintracht Frankfurt. De eerstvolgende interland van Duitsland staat op 2 juni in Klagenfurt tegen Oostenrijk op het programma.

  "Met Ter Stegen als vervanger moeten we ons geen zorgen maken"

  Mocht Neuer afhaken voor het WK, dan houdt Löw Marc-André ter Stegen achter de hand. De doelman van Barcelona was vorig jaar al de Duitse nummer 1 tijdens de (gewonnen) Confederations Cup in Rusland. Kahn gelooft in de kwaliteiten van Ter Stegen. "Hij is een heel goeie keeper. Je kan erop vertrouwen. Met hem moeten we ons geen zorgen maken", besluit de 48-jarige Kahn, die 86 keer tussen de palen van de Mannschaft stond en in 1996 Europees kampioen werd.