• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhoenacker schrijft geschiedenis in Ironman van Australië

  Marino Vanhoenacker won zijn 17e Ironman.

  0 / 0
  Marino Vanhoenacker heeft de Ironman in Australië op zijn naam geschreven. De Belg is zo de eerste triatleet die op elk continent een triatlon gewonnen heeft.

  Marino Vanhoenacker maakte down-under het verschil in de afsluitende marathon. De Nieuw-Zeelander Mark Bowstead was als eerste van de fiets gestapt, maar Vanhoenacker maakte zijn anderhalve minuut achterstand goed in het eerste deel van de 42,195 km.

  De Australiër Luke McKenzie kwam op zo'n 10 kilometer van de finish nog tot op 2 minuten van Vanhoenacker, maar die had nog wat reserves in huis. Onze landgenoot zette met 8u14'37" een parcoursrecord neer en is bovendien de eerste triatleet die op elk continent een Ironman gewonnen heeft.