• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens stapelt zeges op: "Nu kan het niet meer stuk"

  Elise Mertens was onklopbaar in Lugano, de Fed Cup en Rabat.

  Elise Mertens heeft gisteren haar derde WTA-titel van het jaar op zak gestoken. Ze is al 3 weken ongeslagen op gravel. "Ik hoop dat ik dit niveau het hele gravelseizoen kan aanhouden". Te beginnen vandaag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Madrid.

  Elise Mertens staat al drie weken op een wolk te tennissen en bekroonde dat gisteren in Rabat met haar derde WTA-titel van 2018. "Ik ben heel gelukkig met mijn derde titel van het jaar", zei onze landgenote.

  Mertens mocht in set 2 opslaan voor de zege, maar moest toch nog een tiebreak toestaan. "In de eerste set ging het heel goed, in de tweede lag het wat dichter bij elkaar en ik ben blij dat ik het in twee sets heb kunnen afmaken."

  In Rabat moest Mertens maar één set prijsgeven in 5 wedstrijden. "Mijn niveau was de hele week goed, het ging bijna op automatische piloot. Er zaten enkele dikke uitslagen tussen en ik hoop dat ik dit niveau het hele gravelseizoen kan aanhouden. Op gravel kan het alvast niet meer stuk met mijn 12e zege op een rij."

  Toernooi winnen, vliegtuig in en weer het gravel op

  Lang genieten van haar toernooizege in Rabat was er niet bij voor Mertens, want ze vloog zaterdag al naar Madrid waar ze het zondag normaal gezien in de eerste ronde opneemt tegen Alison Van Uytvanck.

  "Ik ga alles geven wat er nog in me zit en dan zien we wel", zei Mertens. "Ik neem de gravelervaring van de week in Rabat mee, maar het zullen in Spanje natuurlijk andere omstandigheden zijn."