• home
 • video
 • pas verschenen

  Marathon tijdens WK atletiek 2019 begint om middernacht

  Geoffrey Kirui werd vorig jaar in Londen wereldkampioen marathon.

  De wereldatletiekbond IAAF heeft enkele nieuwigheden bekendgemaakt voor het WK atletiek van volgend jaar, dat in de Qatarese hoofdstad Doha plaatsvindt.

  Vandaag wordt de Diamond League 2018 op gang getrapt. Doha heeft de eer om de hoogmis van de atletiek te openen. In de marge van die organisatie heeft de IAAF in zijn kaarten laten kijken over het WK dat daar volgend jaar ook plaatsvindt.

  De gemengde 4x400 meter zal in 2019 zijn debuut maken op de 17e editie van het WK atletiek. Verder moeten de organisatoren rekening houden met de tropische omstandigheden aan de Perzische golf. De marathon zal om die reden pas om middernacht van start gaan.

  Tweet van de IAAF:

  "Regels zijn erg duidelijk"

  IAAF-voorzitter Sebastian Coe heeft vandaag ook het nieuwe reglement voor hyperandrogene atleten verdedigd. Atleten zoals de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter Caster Semenya zullen in de toekomst testosteronverlagende medicatie moeten nemen om te mogen deelnemen aan kampioenschappen op de middenlange afstanden.

  "De regels zijn erg duidelijk", zei Coe. "Ze zijn de vrucht van 15 jaar werk en een antwoord op de vragen die ons op wetenschappelijk vlak gesteld werden."

  De nieuwe regels gaan van kracht op 1 november. Ze zijn het resultaat van een studie - geleid door de IAAF - waarin duidelijk werd dat atleten met een aangeboren hoog testosterongehalte bevoordeeld zijn op bepaalde afstanden.