• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts: "Ik moet geïnspireerd zijn als ik goed wil golfen"

  Nicolas Colsaerts beleefde gene goeie week in Marokko.

  Kersvers vader Nicolas Colsaerts heeft dit jaar nog niet zijn beste spel kunnen laten zien op de European Tour. Vorige week miste de Belgische golfer de cut in Marokko. "Sommige spelers kunnen op gelijk welke golfbaan hun beste spel bovenhalen, maar ik kan dat niet."

  2018 is nog geen onverdeeld succes voor Nicolas Colsaerts. De Belgische golfer werd dit jaar voor het eerst papa, maar op de golfbaan loopt het nog niet op wieltjes. Vorige week miste hij de cut in Marokko, na onder meer een "quadruple bogey", 8 slagen over een par-4-hole.

  "Waarom ik slecht gespeeld heb in Marokko? Er zijn geen excuses", zegt Colsaerts. "Sommige spelers kunnen op gelijk welke golfbaan hun beste spel bovenhalen, maar ik kan dat niet."

  "Ik moet geïnspireerd zijn als ik goed wil spelen, want ik ben geen machine. Voor mij gaat golf om gevoel: de juiste baltrajecten kiezen aan de hand van de afstand, het weer, de wind en de hole."

  "Het is niet elke week dezelfde speler die wint en het zijn altijd dezelfde golfers die op dezelfde golfbaan goed voor de dag komen." Colsaerts eindigde in zijn 6 toernooien in 2018 telkens buiten de top 25. Deze week is hij aan de slag op de Volva China Open, een toernooi dat hij in 2011 op zijn naam schreef.

  Colsaerts pakte in Marokko wel uit met deze prachtige slag