• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstuyft is blij met 4e plaats in triatlon van Rome: "2 keer gevallen"

  Katrien Verstuyft (archief) ging 2 keer tegen de grond in Rome.

  Katrien Verstuyft is gisteren net naast het podium gevallen in de halve triatlon van Rome, gewonnen door de Britse Sarah Lewis. Verstuyft kwam een dikke minuut tekort voor brons.

  Verstuyft had 3u53'53" nodig voor de 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen in de hoofdstad van Italië. De winnares was 7 minuten sneller. Lewis had 3u46'48" nodig, waarmee ze haar landgenote Alice Hector (3u51'19") en de Italiaanse Marta Bernardi (3u52"47) ver achter zich hield.

  Onze landgenote was al bij al tevreden: "Het was een Belgische winter zonder trainingskampen en met weinig fietskilometers tot vorige maand. Dus met deze 4e plaats in een sterk veld kan ik leven. Ik ging ook 2 keer tegen de grond, dus er is nog veel ruimte voor beterschap voor mijn volgende wedstrijd."

  Er deden nog wat Belgen mee in de Rome Challenge: Sofie Goos finishte als 11e (4u05"56), Karen Steurs als 22e (4u19'58") en bij de mannen was Michael Van Cleven de beste Belg op stek 15 in 3u32"20. Ook daar won met Adam Bowden (3u22"03) een Brit.

  Tweet Verstuyft: