• home
 • video
 • pas verschenen

  NBA: Russell Westbrook zet unieke prestatie neer

  Russell Westbrook kreeg een staande ovatie van het publiek.

  Twee vragen hebben een antwoord gekregen op de slotdag in de NBA: welke teams halen de play-offs en zet Russell Westbrook weer een triple-double neer als gemiddelde?

  Westbrook in de annalen

  Russell Westbrook werd vorig seizoen pas de tweede speler in de NBA-geschiedenis die als seizoensgemiddelde een triple-double liet noteren. Met 31,6 punten per wedstrijd, 10,7 rebounds en 10,4 assists zat hij in 3 categorieën in de dubbele cijfers.

  De guard van OKC kon op de laatste speeldag van de reguliere competitie de eerste speler worden die 2 seizoenen afsluit met een triple-double-gemiddelde. Daarvoor moest hij tegen Memphis nog 16 rebounds plukken en dat lukte probleemloos. Over het hele seizoen was Westbrook gemiddeld goed voor 25,4 punten, 10,1 rebounds en 10,3 assists.

  "Ik voel me gezegend", sprak Westbrook, die getrakteerd werd op een staande ovatie. "Ik ga elke match voluit en ik kan daarbij rekenen op de steun van mijn geweldige ploegmaats en de coaches."

  Minnesota naar de play-offs

  Komend weekend beginnen de play-offs in de NBA, maar op de slotdag stond er wel nog heel wat op het spel. Vooral in de Western Conference was het uitkijken naar welke teams elkaar zullen treffen in het naseizoen.

  Minnesota is er voor het eerst sinds 2004 weer bij. De Timberwolves pakten het laatste ticket voor de play-offs in een rechtstreeks duel met Denver dankzij een 112-106-overwinning. Minnesota treft in de eerste ronde Houston, het team met het beste rapport in het reguliere seizoen, wat hen het thuisvoordeel oplevert in de play-offs.