• home
 • video
 • pas verschenen

  Brengle verdraagt injecties bij dopingcontroles niet: eist miljoenen van WTA

  Advocaat: "Brengle leed fysieke en emotionele schade door pestgedrag."

  De Amerikaanse tennisster Madison Brengle (33) daagt de internationale tennisbond ITF en de vrouwentennisbond WTA voor de rechter. De nummer 83 van de wereld ontwikkelde een "zeldzame medische aandoening" door de dopingcontroles, aldus haar advocaat.

  Brengle zegt dat ze blijvende, fysieke schade ondervindt van de vele injecties die ze moet ondergaan in het kader van de verplichte dopingcontroles.

  Brengle eist naar verluidt ruim 10 miljoen dollar (8 miljoen euro). De advocaat van de tennisster diende de klacht gisteren in bij een rechtbank in Florida. Daarin staat te lezen hoe de 28-jarige Brengle een "zeldzame medische aandoening" heeft ontwikkeld die zou zijn veroorzaakt door de injecties.

  De Amerikaanse zegt last te hebben van permanente zwellingen en verminderde kracht in haar arm en hand. Door de problemen moest ze naar eigen zeggen ook verstek laten gaan voor heel wat toernooien.

  "Fysieke en emotionele schade door pestgedrag"

  De advocaat van Brengle verwijt de tennisinstanties geen rekening te houden met het individuele geval van zijn cliënt: "Ze negeren het bewijs voor haar professionele aandoening en weigeren een alternatieve manier van controleren toe te passen."

  "Door dat pesterige gedrag heeft Madison Brengle zowel fysieke als emotionele schade geleden en die wil ze vergoed zien."

  Brengle is profspeelster sinds 2007 en won nog geen WTA-titel. Ze verdiende zo'n 2,2 miljoen dollar aan prijzengeld.