• home
 • video
 • pas verschenen

  Na Bjørndalen en Bjørgen houdt ook Svendsen het voor bekeken

  Svendsen pakte 4 olympische titels.

  Biatleet Emil Hegle Svendsen heeft een punt achter zijn topsportcarrière gezet. Hij is de derde Noorse grootheid die na de Olympische Spelen van Pyeongchang afzwaait. Eerder stopten ook Bjørgen en Bjørndalen met hun sport.

  4-voudig olympisch kampioen

  De 32-jarige Svendsen veroverde vier gouden olympische medailles en werd in totaal zestien keer wereldkampioen. Daarnaast won hij 38 wereldbekerwedstrijden. Op de Winterspelen in Zuid-Korea was de Noor goed voor twee zilveren en een bronzen medaille.

  In de afgelopen weken namen de Noorse wintersporthelden Ole Einar Bjørndalen (biatlon) en Marit Bjørgen (langlaufen) ook al afscheid van de wedstrijdsport.