• home
 • video
 • pas verschenen

  Trickshot: topgolfer ketst bal over het water zoals een kei

  Jordan Spieth vermaakt het publiek tijdens de trainingen voor de Masters.

  Heeft u als kind ook steentjes over het water proberen te ketsen? De Amerikaan Jordan Spieth doet hetzelfde, maar dan met een golfbal.

  Het kunstje van Spieth:

  Deze week is het tijd voor de Masters, een van de vier majortoernooien in het golf. Tijdens een training op hole 16 pakte de Amerikaan Jordan Spieth uit met een verbluffende slag. De winnaar van 2015 ketste de bal als een steentje over het water.

  De imitatie van Olazabal:

  De slag van José Maria Olazabal is nog straffer. De 52-jarige Spanjaard, winnaar van de Masters in 1994 en 1999, scoort net geen hole-in-one.

  De hole van Woods:

  Hole 16 van de Augusta National Golf Club maakte naam na de bijzondere put van Tiger Woods in 2005. De bal leek op het randje te blijven liggen, maar hij viel er uiteindelijk toch in. Woods boekte toen zijn vierde en voorlopig laatste zege op de Masters. Donderdag is de 42-jarige Amerikaan er weer bij.