• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Lakers missen play-offs 5e jaar naeen: "Maar zijn weer competitief"

  Met een jonge coach en een jong team timmert LA aan de weg terug.

  De LA Lakers zijn mathematisch zeker uitgeschakeld voor de play-offs in de NBA na het 112-106-verlies bij Detroit. Het op 1 na meest gelauwerde NBA-team uit de geschiedenis nam niet meer deel aan de eindfase sinds 2013. Maar de Lakers spelen wel hun beste seizoen sindsdien.

  Voor het vijfde jaar op een rij stopt de competitie voor de Lakers eind april. Vóór deze negatieve reeks miste het team in het illustere gele shirt de play-offs maar 5 keer in 65 seizoenen.

  Onder leiding van de jonge coach Luke Walton timmert de voormalige topclub wel aan de weg terug met de hulp van de jonge talenten Julius Randle, Kyle Kuzma en Lonzo Ball. De Lakers staan 11e in de Western Conference (32 zeges-41 nederlagen) en kunnen hun beste seizoen sinds 2013 realiseren.

  Dat volstaat evenwel nog niet: "Maar we zijn opnieuw competitief", zegt Walton. "We kunnen weer mikken op overwinningen, dat is alles wat we van dit team vragen."

  Komt LeBron James?

  Het tussenseizoen zou heel interessant moeten worden voor de Lakers. Om een superster aan te trekken - idealiter LeBron James - hebben de Lakers hun kern verjongd en hebben ze afscheid genomen van hun dure vogels.

  Hoogtepunten van Detroit Pistons-LA Lakers: